Train Smart

It all starts with a plan: 'Many dedicated Endurance Athletes don't need to be told what to do, they need to be told what not to do' - Scott Tinley, Professional Triathlete and Certified TrainingPeaks Coach.

 

'Train hard when it needs to be hard, train low when you need to train low' - Brett Sutton, Professional Triathlon Coach of 3x Ironman World Champion Daniela Ryf.

 

Hoe ambitieus je ook bent, voor iedere duursporter is trainingsbegeleiding een meerwaarde. Alles draait om de juiste trainingsprikkels, gevolgd door de perfecte mate van herstel afgestemd op het fysieke vermogen en het beoogde doel van de sporter! Het trainingseffect van een training kan alleen worden behaald als de fitheid hoog genoeg is, de vermoeidheid niet te groot en het herstel na afloop afdoende is. Hier gaat het bij veel duursporters vaak mis. Ik zie het als mijn expertise om exact in te schatten hoe fit je bent, welke trainingen je aan kan, welke limiters aandacht verdienen en welke doelen realistisch zijn.

 

Ik bied trainingsschema's voor elk instapniveau en ambitie (zie coaching opties). Alle schema's zijn op maat gemaakt, gebaseerd op de fitheid van de sporter, de limiters en het einddoel. We beginnen  met een intake gesprek waarin we onder andere de doelen en de limiters bepalen, gevolgd door enkele fysieke tests. Daarop wordt de planning gestart. Onze communicatie tijdens de begeleiding verloopt voornamelijk per telefoon, WhatsApp en email. 

 

Ben je zeer ambitieus en op zoek naar een coach die je hele programma begeleidt? Samen de seizoensdoelen opstellen, overleggen welke trainingsvormen, de wedstrijdkalender, het dagelijks aanpassen van de planning door veranderende omstandigheden, techniek adviezen en ook voedingsadvies. Daarvoor bied ik wekelijkse schema's, begeleiding op maat, iedere dag beschikbaar voor advies of aanpassing. Samen monitoren we continu of we de goede kant gaan en iedere week evalueren we uitgebreid de stand van zaken.

 

Wil je juist iets meer afstand, maar wel persoonlijke trainingsbegeleiding en parttime coaching, ook daarvoor kun je bij mij terecht. Iedere twee weken een op maat gemaakt schema, aangepast op de fitheid van de sporter, gericht op het beoogde doel. Aanpassing van de schema's is wekelijks mogelijk en iedere maand evalueren we de vooruitgang. 

 

Ook voor de minder ambitieuze, maar wel serieuze wielrenner of triatleet is trainingsbegeleiding een welkome toevoeging. Voor deze sporter is er ook een optie om met maandelijkse schema's te werken. Deze schema's zijn gebaseerd op de fitheid van de sporter, de praktische beschikbaarheid en het beoogde doel. In deze vorm is er geen sprake van coaching of tussentijdse aanpassing van de schema's, maar uiteraard wel een maandelijkse evaluatie hoe de trainingen verlopen.

 

Alle begeleiding gaat via het online platform TrainingPeaks, gebruikt door vele professionals zoals onder andere IronMan Kampioen Jan Frodeno en prof wielerteam Team Sunweb. In TrainingPeaks krijgt het trainingsprogramma vorm, uploadt jij alle trainingen en doe ik de analyses. Zo krijgen we het perfecte inzicht in jouw niveau, de uitvoering van de trainingen en de ontwikkeling die je doormaakt!