Wie ben ik

Ik ben Dagmar Kagie, Triatleet, Bewegingswetenschapper en trainer van wielrenners en triatleten.

 

Ik ben woonachtig in Den Bosch en begeleid sporters in heel Nederland oa in Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam. Daarnaast ook enkele internationale sporters uit onder meer London, Aken, Brussel en Abidjan!  

 

Naast een carrière in het veld van Anti Doping ben ik de oprichter van Kagie Sports Coaching en Triathlon Training Academy.

 

Ik begeleid prof wielrenners, amateur wielrenners, amateur triatleten en hardlopers.

 

 


Studie

Na een kort begin op de Sport Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de Universiteit Maastricht.

 

In 2010 heb ik daar mijn Bachelor diploma behaald en ben daarna de Master Sport Inspanningsfysiologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 

Hier heb ik de wetenschappelijke kennis opgedaan die ik combineer met de, niet minder waardevolle, eigen ervaring in de sport. 

 

Momenteel volg ik de TTN3 coach opleiding van de NTB.

Sport

Na een carrière als amateur voetballer tot het hoogste amateur niveau en het ruiken aan het betaald voetbal in de jeugd bij RKC ben ik in 2006 voorzichtig op een racefiets beland.

 

Na enkele jaren waarin ik de racefiets combineerde met het voetbal, besloot ik op m'n 28e, vanwege een schouderblessure, om mijn voetbalschoenen in de kast te laten liggen en meer tijd op de fiets te besteden. Een switch naar Triathlon was het doel, maar een achillespees blessure gooide roet in het eten.

 

Na enkele jaren met focus op mijn maatschappelijke carrière in het internationale veld van Anti Doping, lukte het steeds beter om het hardlopen met de racefiets te combineren en kon ik me eindelijk op de triathlon storten.

 

Mijn triathlon focus ligt op Olympische afstand. In 2018 staat daarnaast ook een Ironman 70.3 gepland.

Ervaring

Als 18-jarige begon mijn trainers loopbaan. Als kersvers speler van het eerste elftal, werd ik trainer van de jongste F-pupillen samen met twee ervaren ploeggenoten. Later zou blijken dat we zowaar een betaald voetbal speler in spe zijn eerste trainingen gaven.

 

Twee jaar later startte ik met de Sport academie en combineerde dit met het trainerschap van het elftal onder 16 jaar. 

 

Na een verhuizing naar Maastricht vanwege mijn studie bewegingswetenschappen kwam ik bij een studenten voetbal vereniging terecht. Daar werd ik na enkele jaren speler/ teamleider en stelde samen met de hoofdtrainer verschillende trainingen op.

 

In 2015 begon ik met het begeleiden van enkele wielrenners en triatleten met een amateur licentie. Dit groeide uit tot een mooie groep wielrenners en triatleten.